…představte si, že vás jako autora osloví asistentka galeristy a obchodníka z Mexika, který je na obchodní cestě po Evropě a chce po Vás koupit větší množství obrazů – prostě hned odvézt!

Píše se rok 2006 – tento muž navštívil mojí Pražskou výstavu, která probíhala v Pasáži Broadway. Vyjednal si se mnou schůzku, na níž mi vysvětlil, že má zájem o větší množství mých velkoformátových obrazů. Konkrétně měl zájem o 50 velkoformátových pláten. Byl ochoten je ihned zaplatit a odvézt. Bohužel jsem mu tenkrát v takovém rozsahu nemohl vyhovět. Zklamaný si odvezl pouze dvě mé práce – obraz TRAPNÁ CHTIVOST (plátno 200x130cm) a velkoformátovou koláž CHAMTIVOST. Bez váhání si je vzal a slušně za ně zaplatil. Kvůli celníkům na letišti, jsem přes svojí kmenovou galerii vyřídil na ta díla jednotlivé certifikáty. Plátno obrazu jsem sundal z rámu a společně s koláží stočil a dal do role od koberců. Pak už jen předal na leteckou cestu za oceán…

Ještě po čase jsem měl telefony paní asistentky, která mne povzbuzovala ke „svižnější“ produkci mé tvorby, aby se naplnila představa tohoto obchodníka.

Celý příběh má ještě barevnější rozměr i detaily, ale to zase až někdy příště…

„…tento muž navštívil mojí Pražskou výstavu, která probíhala v Pasáži Broadway“

TRAPNÁ CHTIVOST (obraz – akryl, 200x130cm)
CHAMTIVOST  (velkoformátová koláž)